S piškotki izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo. Z uporabo naših storitev se strinjate z uporabo piškotkov. V redu Piškotki, ki jih uporabljamo Kaj so piškotki?

Sycultour

Feldban – idrijska poljska železnica

Nekdanja idrijska poljska ozkotirna železnica imenovana feldban je bila za vojaške potrebe zgrajena v prvi svetovni vojni, danes pa je njena trasa zanimiva za pohodnike.

Opis

Izraz feldban (nemško Feldbahn) označuje poljsko ozkotirno železnico. Idrijski feldban od Logatca preko Kalc, Hotedrščice, Godoviča, Idrije in Dolenje Trebuše v skupni dolžini 63 km so v letih 1916 in 1917 zgradili za potrebe preskrbovanja avstro-ogrske vojske na soški fronti, potem ko je italijanska vojska v šesti bitki avgusta 1916 presekala oskrbo po bohinjski železnici (Transalpina). V rekordnem času je bil med 1. in 30. 9. 1916 zgrajen slikovit in tehnično najbolj zahteven 12-kilometrski odsek od Godoviča do Idrije. Proga je iz Godoviča potekala delno po trasi današnje ceste proti Črnemu Vrhu. Od nje se je odcepila v ostrem levem ovinku 500 m po izhodu iz predora. Naslednjih 3,6 km je bila speljana po stari "francoski cesti", zgrajeni še v časih Ilirskih provinc. Za premostitev 300 metrov višinske razlike navzdol do Idrije je bila od tu naprej zgrajena nova trasa, ki je pod t. i. francosko cesto speljana najprej po nasipih, nato pa vsekana v strme bregove nad Zalo, Divjim jezerom in Idrijco, od koder se je v bližini Vojkove plošče priključila na cesto do Idrije. Vagone so na začetku vlekli s konji, kasneje pa so uvedli motorne lokomotive. Zahtevnejši objekti na progi so bili 25 m dolg predor v živi skali, leseni mostovž in polkrožni zavoj na10-15 metrov visokem lesenem podporju nad Strugom. Po preboju soške fronte pri Kobaridu oktobra 1917 je vojska železnico razstavila. Od nekdanjega feldbana je ostala trasa, ki ji peš med Godovičem in reko Idrijco še danes lahko sledimo.

Odgovornost

Vloga

Feldban – idrijska poljska železnica je znana domačinom in zanimiva za navdušence nad nekdanjimi železnicami. Local importance

Potencialna uporaba

Idrijska poljska železnica imenovana feldban še ni uradno prepoznana/zaščitena kot kulturni spomenik. Trasa nekdanje železnice po planinski kategorizaciji trenutno spada med zahtevne, nevzdrževane in neoznačene poti. S primerno minimalno ureditvijo za potrebe peš poti, in označbami bi jo bilo možno vključiti v turistično ponudbo - na primer poldnevni izlet, ki bi bil zanimiv za individualne obiskovalce, še posebej za navdušence nad tehnično dediščino. Feldban bi bil lahko tudi točka v programu vodenega izleta po okolici Idrije.


ZRC SAZU
CTRIA HCC RoT Občina Jesenice CMS PAT PRA UNSPMF Chamber of Economy of Vojvodina